İÇİMİZDEN BİRİ Turan Şentürk "Müzisyen, Gazeteci, Medya Mensubu"

İÇİMİZDEN BİRİ Turan Şentürk "Müzisyen, Gazeteci, Medya Mensubu"

Bu haber 1231 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Turan Şentürk Artvin Arhavi'nin Bilinen Müzisyeni ve Gazetecisidir. Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD)'ın Onursal Başkanıdır.


Turan Şentürk 1958 yılında Arhavi ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Arhavi ilçesinde tamamladı. 1976 yılında Arhavi lisesini bitirdi. O yıllarda Üniversite olayları yüzünden üniversiteyi okuyamadı. Hopa ilçesinde elektronik alanında serbest meslek sahibi olan ağabeyinin yanında çalışmaya başladı. Radyo, teyp ve televizyon tamirciliğini öğrendi. Liseli yıllarında müzikle uğraşmaya bağlama, kemençe, gitar ve org çalmaya başladı. Hopa ilçesinde orkestra kurarak müziğe ilk adımlarını attı. 1980 yılında vatanı görevi için askere gitti. Vatanı görevini de müzisyen olarak Subay Gazinosunda yaptı.1981 yılında kasım ayında vatanı görevini tamamladıktan sonra yine Hopa ilçesine gelerek eski işine devam etti. 1981 yılı aralık ayında Anadolu Haber Ajansı ve Karadeniz Gazetesinde Hopa muhabiri olarak gazeteciliğe başladı. Ulusal düzeyde birçok gazetelerde 38 yıl çalıştı. Asker dönüşü yeni bir orkestra kurarak müziğe devam etti. 37 yıl müzisyenlik yaptı. 

1993 yılında Artvin bölgesel olarak yayın yapan Kafkas Sarp Haber Gazetesini kurdu. Eşi İmtiyaz sahibi Turan Şentürk yazı işleri müdürü olarak görev yaptı. Gazetecilik mesleğinden 2005 yılında emekli oldu. Halen gazetenin genel yayın koordinatörlüğünü yapıyor. Artvin ASKF yönetiminde görev yapıyor. Artvin Faal Gazeteciler Derneği (AFGAD) onursal başkanı.. Ayrıca geçmişte Futbol Hakemliği ve Gözlemciliği de yaptı. Turan Şentürk evli ve 2 çocuk babasıdır.


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1