İÇİMİZDEN BİRİ Vedat Köseoğlu “Prof. Dr. Tıp İnsanı”

İÇİMİZDEN BİRİ Vedat Köseoğlu “Prof. Dr. Tıp İnsanı”

Bu haber 2898 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Prof.Dr. Vedat Köseoğlu 1960 Yılında Artvin Yusufeli İlçesinde Dünyaya Geldi.

 

Köseoğlu İlk ve orta öğrenimini Erzurum ve Bursa'da (Yıldırım Bayazıt Lisesi -Bursa) bitirdikten sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1976 yılında başladığı tıp eğitimini 1983 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıp Fakültesinde tamamladı. 

 

Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki stajyerlik döneminden sonra 1984 yılında Bursa Işıklar Askeri Lisesi Revir Baştabipliğine atandı. Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında 1986-1990 yılları arasında uzmanlık eğitimi aldı ve bu eğitimi takiben 1990 yılında Malatya Askeri Hastanesine Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak atandı.

 

Bu görevi sırasında KKK Lisan Okulu İleri Düzey İngilizce kursunu tamamladı. 1993 yılında yardımcı doçent unvanı ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında görev aldı. 1995 yılında yan dal uzmanlık sınavı sonrasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalında Çocuk Onkolojisi yan dal uzmanlık eğitimi aldı.

 

Aralık 1997 tarihinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalındaki yardımcı doçentlik görevine döndü. Ağustos 1998 tarihinde Çocuk Onkolojisi Bilim Dalı yardımcı doçentlik görevine atandı. Kasım 1998 tarihinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Doçenti ünvanını aldı.

 

30 Kasım 1998- 30 Kasım 1999 tarihleri arasında The University of Texas MD Anderson Cancer Center , Houston, Tx, USA'da Çocuklarda Kemik iliği Transplantasyonu, Lösemilerde yeni tedavi modaliteleri ve "Cord Blood Transplantation" konularında çalıştı.

 

Eylül 1999 tarihinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi Çocuk Onkolojisi Bilim Dalı Doçentlik kadrosuna atandı. 25 Ocak 2000 tarihinde Bilim Dalı Başkanı olarak görevlendirildi. 30 Eylül 2004 tarihinde Profesör kadrosuna atandı.

 

Mayıs 2004 tarihinde Ürgüp'te düzenlenen TPOG (Türk Pediatrik Onkoloji Grubu Derneği) Ulusal Kanser Kongresinde Kongre başkanlığı yaptı. TPOG yönetim kurulu üyesi seçildi. Daha sonra TPOG yeterlilik kurulu başkanı olarak görev yaptı. Tam gün yasası diye bilinen yasanın çıkarılması sonrasında 2009 yılında kamudaki görevinden ayrılarak serbest hekimlik yapmaya başladı. 2013 yılında ikinci kez TPOG yönetim kurulu üyeliğine seçildi)

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1