Livane’nin Çok Yönlü Bir Değeri; Yazar,Şair,Ressam,Mimar Neşe Torun..

Livane’nin Çok Yönlü Bir Değeri; Yazar,Şair,Ressam,Mimar Neşe Torun..

Bu haber 5056 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yazdıklarında çok önemli bir tanımlama ustası olan Neşe Torun, 1965 yılında Artvin’de doğdu. Doğduğu Livane (Artvin) kentine, coşkulu bir aşkla bağlıdır. Bu kentin insanını, doğasını, tarihini hem konuşmalarında hem de kaleme aldığı bütün eserlerinde coşkuyla anlatır. Uzun yıllar mimarlık mesleğini yürütmüştür. Mimari eserlerinde, şiir ve romanlarında ve de tablolarında, hep doğduğu kentin etkisi görülür.

Neşe Torun, kitaplarını okurken size, olayın ya da kavramın bir parçası olmayı dayatır; yazının kahramanı siz olursunuz. Öte yandan, romanlarında yarattığı karakterlerde hangisinin nerede başlayıp, nerede bittiği anlaşılmayan, tek bir varlık yaratan bir büyücü olduğunu göreceksiniz. “İçimdeki Nehirler” (2008), “Acı İtiraf (2009)” ve “Kasya (2020)” adlı romanlarında; hayatı, duyguları, acıları ve zaafları herkesten daha iyi bilen, herkesten daha iyi anlatan bir yazarla karşılaşacaksınız.

“Kanayan Yüreğim (2005)” ve “Yolcu (2006)” isimli şiir kitaplarında ise gündelik yaşam, sevgi ve doğanın çok güzel anlatımlarla dile geldiğini göreceksiniz. Kosova’da yayınlanan “Çocuk Şiirleri Antolojisi’nde (2011)” şiirleri yer almaktadır. On altı tane Türk Cumhuriyetinde okunan bu antoloji ile sesini ülke dışına duyurmuştur.

Basında röportajları olduğu gibi, on altı tane Türk Cumhuriyetinde okunan “Kültür Çağlayanı (2011)” isimli sanat dergisinde ki röportajı Türk dünyasında tanınmasını sağlamıştır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin çeşitli kademelerinde görev alan mimar ve yazar Neşe Torun, ressam olarak da çeşitli sergiler açmıştır.

Bir kız bir erkek çocuk annesidir.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1