İÇİMİZDEN BİRİ Ayhan Atan

İÇİMİZDEN BİRİ Ayhan Atan "Öğretmen, Halk Eğitim Merk. Görevlisi"

Bu haber 21677 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Ayhan Atan Artvin'in en renkli, en canlı insanlarından biriydi. Atan düşünce zenginliğini duygularına yansıtan bir kişilik sahibiydi. 

Endüstri MeslekLisesi'ni bitiren Ayhan Atan, fark derslerini bitirerek öğretmen olmaya hak kazanır. Bursa Yenişehir'de ilkokul öğretmenliğine başlar. Oranın ahalisi tarafından çok sevildiğinden Atan'a 20 dönüm arazi verilir. Lakin Atan'ın gözü arazide falan değil memleket sevdasındadır. 1968 yılında Artvin'e döner.  Hemen Halk Eğitim Merkezi'nde göreve başlar.

 
Masa başındaki görevler ona göre değildir. Yeni yerler ve yeni insanlar tanıma arayışındadır. 1972 yılında Almanya'ya gider. 3 yıl kaldıktan sonra yurda döner. Ticaret hayatına konfeksiyoncu ve manifaturacı olarak atılır. Açtığı mağaza oldukça gösterişlidir. Meslektaşları ona Galeri Ayhan derler. Bu işi 1984 yılına kadar sürdürür. Daha sonrasında Mümtaz Delikanlı ile o sokakların ünlü isimlerinden Ali Dede ile bir işyeri daha açar. İlerleyen yıllarda "Köşk Pastanesi" ni açarak ömrünün sson günlerine kadar bu pastaneyi işletir. Ayhan Atan 1996 yılında hakkın rahmetine kavuşur.

Kaynak: Ömer Yerlikaya 
Hey Gidi Günler (1)

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1