İÇİMİZDEN BİRİ Muammer Yavuz “Fotoğraf Sanatçısı”

İÇİMİZDEN BİRİ Muammer Yavuz “Fotoğraf Sanatçısı”

Bu haber 10252 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Artvin sevdalısı ve gerçek Artvinli Muammer Yavuz amatör olarak başladığı fotoğrafçılığı profesyonel fotoğraf sanatına dönüştüren koleksiyoner fotoğraf sanatçılarımızdan biri.

Fotoğrafla 15 yaşında tanışan Yavuz için fotoğraf çekmek o çağlarda bir hobby’den ibaretti. Geçen zaman sürecinde bu ilgi tutkuyla kuvvetlendi. Muammer Yavuz yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinde gittiği yerleri hem fotoğraflıyor hem de oralardan topladığı eski fotoğraf makinelerini koleksiyonuna dahil ediyordu. Yavuz 300 adeti geçen eski fotoğraf makinesine sahip

Yavuz babasının Almanya’dan getirip kendisine hediye ettiği fotoğraf makinesini kutusunda ve ilk günkü orijinalliğini bozmadan sakladığını belirtiyor. Muammer Yavuz’un çok değerlibu koleksiyonunda 1850 yılından 1978 yılına olan süreçte çeşitli marka ve modellerde fotoğraf makineleri mevcut. Bu makinelerin bazısı işyerinde bazısı ise kendi evinde sergileniyor. Yavuz’u ziyarete gelenlere koleksiyondaki bu nadide parçaları gösteriyor. Makinelerin daha ziyade fotoğraf tutkusu olanların dikkatini çektiğini söylüyor. Sanatçı makinelerinin tamir, bakım ve onarımlarını kendisinin yaptığını belirtmeden geçemiyor. 

Muammer Yavuz’un en büyük hedefi bu adedi daha da çoğaltıp bir müze açmak. Fotoğraf makinesini yanından hiç eksik etmeyen Yavuz, bu makinelerin hepsinin zamanın tanıkları olduklarını belirtiyor. 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1