Şavşat’ın Kapadokyası Görülmeye Değer Doğa Şaheserleriyle İnsanı Büyülüyor!

Şavşat’ın Kapadokyası Görülmeye Değer Doğa Şaheserleriyle İnsanı Büyülüyor!

Bu haber 9193 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Şavşat ilçesinde yer alan ve ladin ağaçlarıyla kaplı ormanın içerisinden yükselen peribacalarını andıran kayalar ilgi çekiyor. 

Şavşat’a bağlı Meşeli köyünde yer alan peribacaları yıllar önce ormanlık alanda meydana gelen heyelan sonucu oluştu. Ormanlık alanın içerisinden ilerleyerek varılan peri bacalarını andıran kayalar, uçurumun kenarında yer alıyor. İlçeye 25 kilometre uzaklıkta yer alan Karagöl Tabiat Parkı’na 15 dakika yürüme mesafesinde olan ve yemyeşil bir doğanın içinden yükselen kayalar, görüntüsüyle ilgi çekiyor. Karadeniz’deki Kapadokya olarak anılan bölge, son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin gözde mekânlarından biri oldu. Meşeli köyündeki kayalar, doğa ve fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor. Bölgenin turizme kazandırılması isteniyor. 

Tur Şirketleri Şavşat’taki peri bacalarını, tur rotalarına ekledi. Eskiden beri bölgede bu oluşumların olduğu bilinmekteydi, şimdi de turistlerin tanıması sağlanıyor. Alanın fotoğrafları çekilip, sosyal medyada tanıtımlar yapılıyor. Peribacalarına ulaşım için tabelalar koyulmuş durumda. Bir yanda peri bacaları bir yanda yemyeşil bir doğa, o sebepten mutlaka görülmesi gereken bir yer. Özellikle sonbaharda renk cümbüşü oluşuyor, fotoğraf tutkunları da beldeye sık sık geliyor.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1