ARTVİN’DEN YETİŞENLER Abdurrahman Aslan “Eğitimci, Bursa Yusufelililer Derneği Başkanı”

ARTVİN’DEN YETİŞENLER Abdurrahman Aslan “Eğitimci, Bursa Yusufelililer Derneği Başkanı”

Bu haber 12481 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Abdurrahman Aslan Artvin/Yusufeli doğumludur. Bursa’da İkamet etmektedir. 

Aslan Bursa Yusufelililer Derneği Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Aynı zamanda yazar olan Abdurrahman Aslan’ın pek çok yayınladığı kitapları bulunmaktadır.  Bu kitaplardan bazıları: “Nehri Geçerken”, ”Zaman Dışı Konuşmalar”, ”Kalbin Akletmesi”,”Yeni Bir Anlam Arayışı”, Modern Dünyada Müslümanlar” adlı kitaplardır. 

Abdurrahman Aslan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Eğitim Müfettişi olarak çalıştı. Bu görevden 2013 yılında emekli oldu. Aslan İnönü Üniversitesi Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği tahsili görerek buradan mezun olmuştur. Abdurrahman Aslan evlidir. 

Aslan eğitimde son bir yıldır Pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntılar nedeniyle gereken tedbirlerin alınarak yüz yüze eğitimlerin yapılması konusuna değinerek; “Örgün eğitime biran önce başlanmalı, çocuklarımız derslerini yapmalıdır. Bunun yanında okullarımızda bazı tedbirlerin alınması gerekli” dedi. 

Velilerin, alınan tedbirler konusunda kaygılarının olabileceğini ama birinci sınıfların açıldığını, birinci sınıflara devam oranına bakıldığında yüzde 90 üzerinde bir takipten bahsedildiğini belirten Aslan, “Şu an birinci sınıfların takip oranına baktığımızda velinin güven duygusunu görüyoruz. Biz de geçen öğretim yılının ikinci dönemdeki uzaktan eğitim tecrübesini araştırdık. Veliler bir an önce okulların açılmasını istiyor. Eğer bütçe okullar için öncelikliyse şu an Türkiye’nin en önemli konularından biri eğitimdir. Bakın, sağlık Türkiye’nin en önemli konusuydu, artık geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye’nin en önemli konusu şu an eğitimdir, okulların açılması gerekmektedir.”

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1