ARTVİNLİ BELEDİYE BAŞKANLARI Tuncay Özarslan “Ersis Eski Belediye Başkanı”

ARTVİNLİ BELEDİYE BAŞKANLARI Tuncay Özarslan “Ersis Eski Belediye Başkanı”

Bu haber 9292 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Artvin’in Unutmadığı İsimlerden Tuncay Özarslan 1941 Yılında Yusufeli/Ersis’te Doğdu. Yusufeli’ne pek çok hizmet veren Özarslan 25 yıl belediye başkanlığında bulundu. Özarslan 2013 yılında 72 yaşında aramızdan ayrıldı.

Tuncay Özarslan sadece Kılıçkaya Beldesi’nin değil, Yusufeli’nin, Artvin’in yetiştirdiği önemli bir şahsiyettir. Özarslan beldenin yüz akı olmuştur. Beyefendi kimliğiyle tanınır. Çağdaş, demokrat ve aydın bir kişiliğe sahiptir. Özarslan’ın vefatı tüm Artvin’i yakından üzmüştür. 

Başkan Tuncay Özarslan sağlık problemleri nedeniyle Ankara Gölbaşı’na yerleşmiş, lakin ikametini Kılıçkaya’da bırakmıştır. Bunun yegâne nedenlerinden biri de Kılıçkaya’nın nüfusunun azalmaması için örnek davranış sergilenmesinden kaynaklanır. Özarslan her yıl memleketi Kılıçkaya’ya giderek hasretini gidermekteydi. Özarslan hizmette bulunduğu 25 yıl içerisinde pek çok hizmetiyle Kılıçkayalıların gönlünde taht kuran başkanlardan biridir. 

Özarslan’ın ölümünden derin üzüntü duyan  “Deli Çoruh” mahlası ile şiirler yazan hemşerisi Ozan İbrahim Haholu Başkan Özarslan için bir şiir yazdı. Özarslan ölümünün üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen Artvin ve Yusufeli halkı tarafından asla unutulmadı.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1