BURSA’DAKİ ARTVİNLİLER Ateş İlyas Başsoy “Yazar, Reklamcı”

BURSA’DAKİ ARTVİNLİLER Ateş İlyas Başsoy “Yazar, Reklamcı”

Bu haber 28646 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Artvin asıllı Ateş İlyas Başsoy 1971 Yılında Bursa’da dünyaya geldi. Aksoy mesleki kariyerinde pek çok  reklam ajanslarında çalıştı.

Ateş İlyas Başsoy GırgırAvniHıbırPişmiş Kelle dergilerinde yazıları ve öyküleri çıktı. Limon Dergisi'nde düzenli yazıları basılan çeşitli edebiyat dergilerinde kitap eleştirilerinde bulundu. 1985 yılında Bursa’daki yerel bir gazeteye girdi ve gençlik köşesi çıkarttı. Arabesk ve Heavy Metal müzikleri ile ilgili yaptığı yazı dizileri İstanbul basının da ilgisini çekti. Ateş İlyas Başsoy üniversite yıllarından beri reklam endüstrisi içinde çalışıyor. Güzel Sanatlar, Klan, DNA, Cen Ajans, Art Grup gibi ajanslarda reklam yazarlığı ve yaratıcı yönetmenlik yaptı. 2005'te kendi ajansı Fayda'yı kurdu. 2001 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi için hazırlanan Kentim İstanbul kampanyasının isim babalığını ve yaratıcı yönetmenliği yaptı. Kentim İstanbul, Başsoy'un "Yeni İstanbullular", "Diyalojik İletişim" ve "Siyasetsiz Seçmen" kavramlarını geliştirmesine katkıda bulundu.

2013 yılında sosyal demokrat belediyeciliğin bir araya gelip hizmetlerini anlattığı "Kentine Güvenen Kentler Buluşması"'nın da isim babası ve yaratıcı yönetmeni oldu. 2014 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş'ın Ankara kampanyası başta olmak üzere otuza yakın kritik seçim bölgesinde kampanya başkanlığı veya kampanya danışmanlığı yaptı.

CHP ilk kez 2019 yerel seçim ulusal kampanyası için Ateş İlyas Başsoy'la doğrudan sözleşme yaptı ve Başsoy kampanya başkanlığına getirildi. Başsoy yerel yönetim kampanyalarının alışıla geldiği üzere seçim öncesi birkaç reklam ve birkaç sloganla sınırlı kaldığında başarılı olamayacağını söyleyerek, çok sayıda seçim bölgesinde seçim kampanyalarını ekibiyle birlikte yürüttü. Hedeflenen 12 büyük şehirden Antalya, Hatay, Eskişehir kampanyalarına dolaylı; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Aydın, Tekirdağ ve Muğla kampanyalarına direkt katkı sundu.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1