ARTVİNLİ SANATÇILARIMIZ “Zeynep Halvaşi” Opera Sanatçısı”

ARTVİNLİ SANATÇILARIMIZ “Zeynep Halvaşi” Opera Sanatçısı”

Bu haber 16642 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Halvaşi Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Keman Bölümü’nden mezun oldu.  Bilkent Üniversitesi “Müzik Ve Sahne Sanatları Fakültesi, Opera Şan Bölümü’nü kazanarak yükseköğretimine devam etti. 

Zeynep Halvaşi, 1999-2000 sanat sezonunda Ankara Devlet Opera ve Balesi korosunda Koro Sanatçısı olarak göreve başladı. Halen İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü´nde Koro Sanatçısı olarak görevine devam etmektedir.

Halvaşi’nin müzik performansı 2018 yılında bu sektörde bulunan İzmir Operası Solist Sanatçısı Teyfik Rodos’la LÖSEV  yararına düzenlenen yine Zülfü Livaneli şarkılarından oluşan bir senfonik konserle başlıyor. Yıllardır içinde bulunduğu  senfonik türküler projeleri şarkıcılığımın da “solistik” anlamda öne çıkmasına sebep oldu. Türkülerin yerelden ulusa, ulusaldan evrensele taşınması  prensibiyle pek çok projede yer alıyor. Bu yola çok değer verdiği değerli müzik insanı, orkestra şefi ve besteci Bujor Hoinic ile çıkıyor. İlerleyen yıllar içerisinde  Maestro Rengim Gökmen de Teyfik Rodos da onun şarkıcılığımı çok iyi biliyorlar. Lakin  son  noktaya gelinince Zülfü Hoca’nın onayı alınıyor. 

Zeynep Halvaşi .Zülfü Hoca’nın tüm şarkılarını büyük bir başarıyla icra ediyor. Onun için her şarkı kıymetli. Halvaşi, müzik eğitimine başladığ an itibariyle her zaman çok  iyi bir şarkıcı olmak istemiş. Ve bunu da başarmış sanatçılarımızdan biri Koro şarkıcılığını seviyor. Birlikteliğin  gücüne çok inandığını ifade etmekten çekinmiyor.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1