Artvin Bertalılar Derneği Ömer Tabak Başkanlığında Faaliyetlerine Devam Ediyor.

Artvin Bertalılar Derneği Ömer Tabak Başkanlığında Faaliyetlerine Devam Ediyor.

Bu haber 21477 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Merkezi İstanbul Ümraniye de bulunan Bertalılar Derneği Ömer Tabak Başkanlığında Dernek Faaliyetleri ve Çalışmalarına Devam Ediyor. 

Yöresel Kültürümüzü İstanbul’da da Yaşatmaya Gayret Gösteriyoruz.

Bertalılar Derneği Başkanı Ömer Tabak; “Tarihi çok eski yıllara dayanan köyümüzün endemik bitki çeşitliliği açısından Artvin de ülke genelinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Kendisine özgü bitki çeşitliliğini değerlendirip bölgede arıcılık ve hayvancılık yapan komşularımızın yanında olacağız. Ayrıca çok güzel bir vadi içerisine kurulan köyümüzde yaz ve kış turizmi yapılarak köyün doğal dengesinin bozulmasına izin vermeden köy mimari yapısı ile yapılan turizm faaliyetlerine destek olacağız. Bu turizm faaliyetlerini yürüten komşulara da gelen misafirlerine köyümüze özgü patatesin, lengerin, puçukonun, dağ pancarının ve çok özel süt ve süt ürünlerinin işletmelerinde sunmalarını isteyeceğiz. Köyümüzde şu an yaşayan nüfusun birkaç katı komşumuz Ankara İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerde yaşamaktadır. Bu gurbetçi dostlarımızın büyük bir çoğunluğu birbirini tanımamakta ve bazıları köylerinden kopuk bir şekilde yaşamaktadır. Göç eden ailelerin gurbet ellerde dünyaya gelen çocukları örf adet ve geleneklerimizden uzak yaşamamaları için çeşitli etkinlikler yaparak kültürümüzü gelecek nesillere taşıma konusunda çalışma yapacağız.” dedi.

Derneğimiz Bizim Evimizdir

Ömer Tabak; “Derneğimiz bizim evimizdir, ortak noktamızdır, buluşma noktamızdır. Güzel anılarımızı hep beraber yaşama ve yaşatma noktamızdır. Hizmet aşkımızın başlangıcı köy sevdamızın sonsuzluğudur. Bu duygu ve düşünceler ile yeni önceki Dernek Başkanımıza ve yönetim kuruluna, bizleri bu göreve layık gören Genel Kurula ve Divan başkanlığına teşekkür ediyorum.” dedi.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1