ARTVİNLİ SANATÇILAR Dr. Erdem Özdemir “Uludağ Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi”

ARTVİNLİ SANATÇILAR Dr. Erdem Özdemir “Uludağ Üniversitesi Konservatuarı Öğretim Görevlisi”

Bu haber 23964 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Dr. Erdem Özdemir Artvin Kökenli olup 1980 yılında Sakarya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladı. 2003 yılında İ.T.Ü T.M.D.K Temel Bilimler bölümünden mezun oldu.

2008 Yılında SAÜ SBE'den Folklor ve Müzikoloji yüksek lisan programından Emirdağ Abdallarında Müzik konulu tez ile mezun oldu. 2013 yılında "Türkiye Örneğinde Aşıklarda Müzik" adlı çalışmasıyla doktorasını tamamladı. 2010 yılında ilk solo albüm çalışmasını piyasaya sürdü. 2011 yılında İsveç Uppsala Üniversitesinde araştırmacı olarak görev yaptı. İsveç, Belçika, Fransa, İspanya, İngiltere, Çekya, Macaristan, Finlandiya, Almanya, Gürcistan, Katar ve Kırgızistan gibi ülkelerde bilimsel toplantılara katıldı, Türk müziğini tanıtıcı konserler verdi, sunum yaptı, uluslararası hakemli dergilerde makaleler yayınladı ve hakemlik yaptı. 

2014 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında göreve başladı. 2015 yılında hazırladığı post doktora projesi için aldığı davet üzerine, kazandığı TÜBİTAK bursu ile Londra Üniversitesi SOAS'ta Orta Asya Türk müzikleri alanında bir yıla yakın Uygur müziği konusunda araştırma yaptı. Aynı kurumda Türkiye'de Aşık Müziği konulu seminer verdi. Aynı süre zarfında SOAS'ta Etnomüzikoloji Kuramları, Müzik ve Ritüel, Orta Doğu Müzikleri, Yahudi,Yiddish, Klezmer müzikleri, Müzikal Analiz konulu derslere katıldı. Tüm müzik hayatı boyunca bağlama ve vokal olarak yüzü aşkın konser verdi. Grup Sarmaşık, Grup Kopuz ve Uludağ Makam adlı müzik gruplarının kurucularından oldu. Sakarya Büyükşehir ve Sakarya Üniversitesi THM Korolarının kurucu şefi olarak ikişer yıl görev yaptı. Aynı dönemde İstanbul Öğretmenler Korosunun üç yıl şefliğini yürüttü ve konserler verdi. 2017 yılında U.Ü. Türk Halk Müziği Korosuna şef tayin edildi.

2018 yılı Haziran ayında Doçent ünvanı aldı. 2019 yılında B.U.Ü. Türk Devlet ve Akraba Toplulukları Araştırma Merkezine müdür olarak atandı. Halen görev yaptığı Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ana Sanat Dalında Lisans seviyesinde Bağlama ve Geleneksel Türk Müziği Tarihi; Yüksek Lisans seviyesinde "Orta Asya Türk Toplumlarında Geleneksel Müzikler", "Türkiye'de Sosyo-Kültürel Yapılarda Müzik", " Osmanlı Coğrafyasında Müzik" başlıklı dersleri vermektedir. Yurt içi ve yurt dışı konserler vermeye devam eden Özdemir, evli ve bir çocuk babasıdır.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1