YÖRESEL LEZZETLERİMİZ Cadı Mısır Ekmeği

YÖRESEL LEZZETLERİMİZ Cadı Mısır Ekmeği

Bu haber 32087 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Cadı Mısır Ekmeği Artvin Yöresinde Sevilerek Yapılan Ve Tüketilen Bir Ekmek Çeşididir. Genellikle Evlerin Bahçelerindeki Fırınlarda Mayalanmak Suretiyle Elde Edilmektedir. 

Doğu Karadeniz mutfaklarının en gözde lezzetleri arasında Artvin yöresinde sıkça yapılan “Cadı Mısır Ekmeği” sevilerek tüketilen damak tatlarından biri olmuştur. Cadı Ekmeği sağlık açısından sindirim sistemine uygunluk sağlayan ekmeklerden biridir. Mısır unundan yapılır. Ağızda kıtır kıtır bir lezzet verir. Cadı Ekmeğinin ateşte pişme derecesi 200 C’de olmalıdır. Bu sıcaklıkta pişirilen ekmek daha lezzetli olmaktadır. Cadı Ekmeği özellikle yoğurt, süt ve tereyağıyla pişirilen tavada yenmesi halinde Cadı Ekmeğinin tadına doyum olmaz. Ekmek tüketim aşamasında doğal koşullarda muhafaza edilmek şartıyla uzun ömürlü olarak saklanabilmektedir. Cadı Ekmeği fazla malzeme gerektirmeyen 2-3 kalem malzemeyle yapılmaktadır.

Cadı Ekmeği Malzemeleri: 4 su bardağı Mısır Unu, 1 Çorba Kaşığı Tuz, 4,5 Su Bardağı Kaynar Su.

Cadı Ekmeğinin Yapılışı: Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen mısır unu, kaşıkla iyice yoğrulur.
Kaynar su, Cadi’ye hem lezzet hem de kıvam verir.Yoğrulan hamur, az miktarda sıvı yağlı tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve altlı, üstlü olarak kızarana kadar pişirilir. Cadi’nin fırında pişirilmesi durumunda sıcaklık 200 dereceye ayarlanır.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1