ARTVİN BÜROKRATLARI Yılmaz Olgun İl Planlama Ve Koordinasyon Müdürü”

ARTVİN BÜROKRATLARI Yılmaz Olgun İl Planlama Ve Koordinasyon Müdürü”

Bu haber 8393 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yılmaz Olgun 1967 yılında Antakya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya’da tamamladı.

Olgun1992 yılında İçişleri Bakanlığı’nca açılan İl Planlama Uzman Yardımcılığı sınavını kazanarak Artvin Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı.

1995 yılında İçişleri Bakanlığı APK Kurulu Başkanlığı Tez Değerlendirme Kurulu’nca kabul edilen “Artvin İlinin Bağımsız Devletler Topluluğu Üyesi Ülkelerle Ekonomik İlişkileri Ve Bu İlişkilerin Sosyal Yapıda Meydana Getirdiği Değişikler” konulu “Uzmanlık Tezi” ile “İl Planlama Uzmanı”unvanın alan Yılmaz OLGUN, 1993 yılından itibaren vekâleten yürüttüğü İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü görevine, katıldığı Görevde Yükselme Eğitimi sonrasında 2001 yılında asaleten atanmıştır.

2006 yılında Japonya'nın Hokkaido adasında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı (DPT) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA)işbirliğinde turizm sektörüne yönelik ve 42 gün süreli olarak uygulanan “DOKAP Bölgesinde İnsan Kaynaklarını Geliştirme Eğitim Programı'na katılmıştır.

Artvin’in tanıtımını amaçlayan; 2003 yılında hazırlanan tanıtım yayınları ile 2007, 2008 ve 2009 yıllarında “Göğe Komşu Topraklar” projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda (edebiyat ve fotoğraf yarışmaları, sergi, panel ve seminer programları ile proje kapsamındaki yayın ve dokümanların hazırlanması, basım ve dağıtımı)  koordinasyon / sekretarya görevlerinde bulunmuştur.

İçişleri Bakanlığı ile İngiltere Büyükelçiliği İşbirliğinde  “İçişleri Bakanlığı AB (IPA) Fonlarının Etkin Kullanımında Desteklenmesi” projesi kapsamında “Uzmanlık Eğitimi Programı'nı tamamlamış, TR90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı kapsamındaki “Turizm ve Çevre Altyapısı” ile “Küçük ve Orta Boy İşletmeler” hibe programları ile bazı DOKA eğitim programlarına katılmıştır.

Dokuzuncu Kalkınma Planı (2007-2013) hazırlıkları kapsamında yürütülen “İl Gelişme Stratejileri ve Politikaları Özel İhtisas Komisyonu Raporu'nun hazırlık çalışmaları ile “Artvin İli Uygun Yatırım Alanları Araştırması” çalışmalarında görev almıştır. İLEMOD projesinin 1992-2009 dönemi çalışmalarında bulunmuştur.  Müdürlük sekretaryasında hazırlanmış olan Artvin İl Gelişim Planı çalışmalarında görev almıştır. Halen DOKA Kalkınma Kurulu üyesidir. 2002-2013 dönemi Artvin Valiliği ve Acara Özerk Cumhuriyeti “Sınır Görüşmeleri” sekretarya görevinde bulunmuştur.

Aralık 2014-Ekim 2016 döneminde İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen “Yerel Aktörlerin Katılımıyla Yerel Yatırım Planlama Kapasitesinin Güçlendirilmesi İçin Teknik Destek” projesi kapsamında katıldığı programlar sonucunda “Yerel Yatırım Planlamasında Koordinasyon ve Analiz” konularında “Eğitici Sertifikası” bulunmaktadır.

Aynı proje kapsamında, “Kamu Yatırımlarına İlişkin Yerel Düzeydeki Karar Alma Süreçlerinde Katılımcı Modeller” konulu 7 günlük İsveç Çalışma Gezisi programına katılmıştır. Yılmaz OLGUN evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1