İÇİMİZDEN BİRİ Prof.Dr. İsrafil Balcı “İlahiyatçı, Yazar”

İÇİMİZDEN BİRİ Prof.Dr. İsrafil Balcı “İlahiyatçı, Yazar”

Bu haber 8658 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

İlahiyatçı İsrafil Balcı 1966 yılında Artvin’in Borçka İlinde Dünyaya Geldi. 55 yaşındadır. 

10 Şubat 1966 Artvin/Borçka doğumlu olan İsrafil Balcı, Türk İlahiyat profesörü, özellikle Muhammed'in var olan hayatı ve öğretisinin anlatılmasına karşılık olarak, vahyin verileri ve bilimsel gerçekler ışığında tanıtılması gerektiğini savunan ve bilimsel çalışmaları ile bilinen bir yazardır.

İsrafil Balcı, 1994 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur. Bir yıl Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptıktan sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsüne Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır.

1996 yılında Yüksek Lisansını, 2002 yılında Doktorasını aynı Enstitüde tamamlamış, kısa bir süre Sütçü İmam Üniversitesi ilahiyat Fakültesinde çalışmıştır. İsrafil Balcı, 15 Kasım 2002 yılında da OMÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalına Yrd. Doç. olarak atanmıştır.

Özellikle erken dönem İslam Tarihi ve Siyer üzerine araştırmalarını sürdüren İsrafil Balcı'nın çeşitli dergilerde yayımlanmış onlarca akademik makalesinin yanı sıra, yayınlanmış birçok kitabı da bulunmaktadır.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1