ARTVİNLİ MÜZİSYENLER Tanju & Yusuf “Karadeniz Rock Müzik Sanatçıları, Müzisyen, Şarkıcı”

ARTVİNLİ MÜZİSYENLER Tanju & Yusuf “Karadeniz Rock Müzik Sanatçıları, Müzisyen, Şarkıcı”

Bu haber 27388 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Ankara’nın vazgeçilmez iki Hemşinli sanatçısı, Karadeniz Müziğinin Rock tarzı müzisyenleri Tanju & Yusuf Karadeniz müziğinde 1 numara 2 müzisyen

Tanju Hopa Kemalpaşa Köprücü Köyü’nde 1986’da, 3 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokula Köprücü Köyü’nde başladı, Ankara’da bitirdi. Üniversiteye kadar Ankara’da eğitim gördü. Giresun Meslek Yüksekokulu’nda İşletme okudu. Açık öğretim Fakültesi’nde de İşletme eğitimi aldı. Yusuf, dayısının oğlu.

Yusuf, 1989 Hemşin doğumlu. Fikret-Sevim Aydın’ın ortanca çocukları oluyor. Ailesi 1 yaşında iken Ankara’ya taşınmış. O günden bugüne Ankara’da yaşıyor. İlköğretim ve lise’yi Ankara’da okudu. Üniversiteyi Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi’nde okudu. Açık Öğretim Fakültesi’nde Kamu Yönetimi’nde eğitim gördü. Babası ASKİ’den emekli. Annesi ev hanımı. 

Yaptıkları müziğe “Karadeniz Rock” da denebilir. Özgün halk türküleri söylemeyi seviyorlar. Çocuk çağlarında dinledikleri müzikleri kendi tarzımızda yorumluyorlar. Her tür müziği dinlemişler. Daha evrensel müzikleri dinleyerek kendilerince yorumluyorlar. Karadeniz müziği öncelik olmuş. Fuat Saka, Kazım Koyuncu tarzlarına yakın müzik yapıyorlar. 

Tanju & Yusuf Gürcü ve Laz müziğini de çok seviyor. Hemşin ezgilerini de repertuarlarında fazla bulunduruyorlar. Lazca bir şarkıyı da dilleri döndüğünce icra ediyorlar. Gürcü müziğini de sahnedeyken unutmuyorlar. Artvin’de yaşayan tüm kültürlerin müziğini icra etmek onları mutlu ediyor. Kimin yazdığı bilinmeyen o kültürle özellikle Gürcüce de, lazca da çok az dinlenmiş ve hiçbir yerde dillendirilmemiş şarkıları bulup kendi müzikleriyle yaşatmayı arzuluyorlar.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1