TARIM GIDA HAYVANCILIK   “Hatila Balı Tescillendi.”

TARIM GIDA HAYVANCILIK “Hatila Balı Tescillendi.”

Bu haber 7484 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası yaptığı açıklamada; Artvin Merkeze bağlı Taşlıca eski adıyla Hatila’da üretilen bal, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendiğini bildirdi.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Sicil Memuru Yaşar Kars, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: ”S.S. Taşlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin talebiyle, Coğrafi İşaret Menşe adı tescili için hazırlayarak sunmuş olduğum çalışmalar neticesinde, Hatila Balı; 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 31.12.2020 tarihinden itibaren korunmak üzere, 17.09.2021 tarih ve 893 Tescil Numarası ile tescil edilerek, 01.10.2021 tarihinde Türk Patent Ve Marka Kurumu Resmi Bülteninde yayınlanmıştır. Türkiye’ye, Taşlıca Köyüne ve Artvin’ e hayırlı olsun.” şeklinde ifade etti.

Sınırlı Sorumlu Taşlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Yaşar:” Hatila Balı hakettiği değerini almış oldu.” açıklamasında bulundu.

Kooperatif Başkanı Hasan Yaşar , Hatila’daki bal üreticisi adına, Artvin adına oldukça memnuniyet duyduğunu söyledi. Yaşar, daha önce marka tescilini yaptırdıklarını, coğrafi işaret menşe tescilinin ise son aşama olduğunu söyledi. Çok kısa bir zamanda bununla ilgili bir toplantı düzenleneceğini, toplantıya sivil toplum örgütleri ve resmi kurum temsilcilerinin davet edileceğini açıklayan Başkan Yaşar, “ Balı arılar üretiyor. İnsanlar ve fabrikalar bal üretemiyor. Hatila balının doğal olduğu tescillendi. Ülkemizde bal üzerine yoğun bir hilecilik var. Tüketici balı alırken aklında hep bir şüphe oluyordu. Bizim balımızın coğrafi işaret alması ile birlikte Hatila balının Artvin adına tescillenmiş olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1