ARTVİNİ TANIYALIM “Karadeniz’e Dökülen Dere Kapisre “

ARTVİNİ TANIYALIM “Karadeniz’e Dökülen Dere Kapisre “

Bu haber 13580 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Kapisre Deresi, Arhavi Deresi veya Orçi Çayı, Artvin ilinin Arhavi ilçesinde bulunan ve Karadeniz’e akan bir nehirdir. 

Arhavi Köprüsü (Kapisre Köprüsü) derenin üzerinde konumlanmıştır. Arhavi'nin kurulduğu derenin girişindeki düzlük, 3-4 kilometre içeri uzanmaktadır. 35 kilometre uzunluğundaki nehrin kaynağının rakımı yaklaşık 3000 metredir. Nehrin yıllık su potansiyeli 329 hektometreküptür. 5 Mart 1915'te Kapisre Deresi'nin doğusunda kalan kısımlar Rus kuvvetleri tarafından ele geçirilmiştir. 5 Şubat 1916'da ise Kapisre Deresi geçilmiş ve Arhavi tamamen Rus kontrolüne geçmiştir.

İlçedeki tek akarsu olan Kapisre'de rafting müsabakaları yapılmaktadır. Tarihi Arhavi kenti bu derenin batı yamacına kurulmuştur. Arhavi Köprüsü derenin üzerinde konumlanmaktadır.

Arhavi Belediye başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan Kapisre Deresi Yürüyüş Yolu Projesi hayata geçiyor. Proje kapsamında çalışmalar başlarken başkan Kurdoğlu bölgede incelemelerde bulundu.

Arhavi için önemli projeler hayata geçirilmeye başlarken, önemli bir sosyal proje olarak hazırlanan ve Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan “Kapisre Deresi Yürüyüş Yolu Projesi” için ilk kazma vuruldu. Kapisre köprüsünden başlamak üzere Kapisre deresi boyunca uzanacak olan yürüyüş yolu, gerek ilçenin görünüşü ve gerekse sosyal bir proje olarak oldukça önem arz ediyor.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1