YUSUFELİ’NDE ZEYTİNCİLİK Zeytin Üreticisi Suna Çil; “Yusufeli Zeytinini Hiçbir Zeytine Değişmem”

YUSUFELİ’NDE ZEYTİNCİLİK Zeytin Üreticisi Suna Çil; “Yusufeli Zeytinini Hiçbir Zeytine Değişmem”

Bu haber 26431 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Suna Çil , “Bizim zeytinimiz özelliği dünyaca tescili olması. Tamamen doğal organik. Topladıktan sonra Yeşil zeytin, çamış zeytini, yağlık zeytin ve küplük zeytin olmak üzere dörde ayırıyoruz. Bizim zeytinimizi hiçbir bölgenin zeytinine değişmem tadı hiçbir yerde yok” açıklamasında bulundu.

"Zeytinimizin Kalitesi Tescillenmiş Durumda" 

Yusufeli'nin iklim olarak kendine özgü bir yer olduğunu ifade eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Bu nedenle bizim ürünlerimiz farklı lezzetler ve aromalar taşıyor. Bunlardan en önemlilerinden biriside zeytin. Belki çok zengin tarım arazilerinden söz etmek mümkün değil ama havasından suyundan ikliminden dayalı olarak farklı araması ve lezzetleri mevcut” dedi.

Demirkent zeytininin kalitesinin tescillendiğini ifade eden Başkan Aytekin, “Yapılan bir gıda araştırmasında, en az asit miktarına sahip olan zeytinyağı olarak Demirkent zeytini tescili bir zeytinimizdir. Biz de Yusufeli Belediyesi olarak bu kaliteli zeytin ağaçlardan fidanlarını üreterek gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” diye konuştu.

"Birinci Sınıf Sofralık Zeytin Üretimi Yapıyoruz" 

Köyün ağırlıklı gelirinin zeytincilik olduğunu ifade eden Demirkent köyü muhtarı Ali Erdal Yıldırım, ”Köyümüzde ağırlıklı zeytin ağacı var, gelirimiz zeytin üzerine kurulu. Zeytin hasadı bir hafta, on gün önce başladı. Bizim zeytinimiz birinci sınıf sofralık zeytin, topladıktan sonra bir hafta içinde tatlanır yemeye başlarsın. Marmara’daki, batıdaki üretilen zeytinin kabuğu biraz daha kalın bu nedende geç tatlanıyor. Ama bizimki öyle değil kabuğu ince olduğu için dalından toplanır, bir hafta sonra sofralarda yerini alır. Bizim buranın zeytini dalından tek tek toplanır. Yere düşen zeytini almayız. Köy olarak yılda 300 ton zeytin üretimi ulaşıyoruz. Zeytinimizin müşterisi başında, günlük satılıyor. Fabrikamız var isteyen yağını yapıyor” dedi.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1