ARTVİNDEN YETİŞENLER Ruşen Çakır “Türk Muhabir, Gazeteci, Televizyon Programı Yapımcı Ve Sunucu”

ARTVİNDEN YETİŞENLER Ruşen Çakır “Türk Muhabir, Gazeteci, Televizyon Programı Yapımcı Ve Sunucu”

Bu haber 20903 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Ruşen Çakır 4 yaşında ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı. 1972 yılında Galatasaray Lisesi'ne başladı. Mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'ne Ekonomi Bölümü'ne girmiş ama mezun olmayarak askere gitti. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Galatasaraylılar Derneği ve Galatasaray Spor Kulübü üyesi olan Çakır, Müge İplikçi ile evlidir ve Ali Deniz adında bir çocuk babasıdır. Ruşen Çakır Laz kökenlidir.

Meslek Hayatı

Gazeteciliğe 1985 yılında Nokta dergisinde başladı. Sırasıyla Tempo, Cumhuriyet, Milliyet, CNN Türk, Vatan, NTV'de çalıştı. TESEV'de Demokrasi, Sivil Toplum ve İslam Dünyası Programı'nı yönetti. Açık Toplum Vakfı Danışma Kurulu’nda görev yaptı. Sosyolog Şerif Mardin'le 2007 yılında yaptığı bir röportajda Mardin'in ortaya attığı "Mahalle baskısı" kavramı medyada uzun süre tartışma konusu oldu.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Fransızca kamu yönetimi bölümünde çağdaş İslamî siyasi düşünce ve Türkiye, Buffalo New York Devlet Üniversitesi'nde İslam, demokrasi ve sivil toplum başlıklı dersleri verdi.

2002 yılının Aralık ayından 11 Ekim 2014 tarihinde kadar Vatan gazetesinde gazeteciliğe devam etti. Ardından Habertürk gazetesine geçti ve bu gazetede köşe yazıları yazdı. Haber Türk’teki işine 2016 yılında son verildi.

Ruşen Çakır, 20 Ağustos 2015’te yayına başlayan medyascope.tv’nin kurucu yayın yönetmeni ve yazarı olarak gazetecilik faaliyetlerine devam etmektedir.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1