ARTVİN GÜNDEM HABERLER

ARTVİN GÜNDEM HABERLER

Bu haber 26163 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Artvin kurtuluşunun 101.yılı etkinlik ve organizasyonlarla kutlamaya hazırlanıyor. Bu etkinliklerin arasında İstanbul Artvin Kültür Turizm Evi Başkanı Kibar Köse açıklamada bulundu. 

"Cennet İlimiz Artvin 7 Mart 1921 de kesin olarak Türk toprağı olmuştur. işgaller, katliamlar ve baskılar gördükten sonra Ülkemiz ve Artvin, ATATÜRK ve silah arkadaşlarının dehası ve milletin kanıyla sırayla, adım adım bağımsızlığına kavuşmuştu. Bizler için çok önemli olan bu günümüz Kutlu olsun, sonsuza kadar kutlansın. Serhat şehrimiz Artvin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünü kutlamanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. 

Kültürüyle, eşsiz doğasıyla, Çoruh’uyla, Barajlarıyla ve binbir türlü güzellikleriyle Artvin’imizin en güzide ilçelerinden biri olan Borçka’mızın düşman işgalinden kurtuluşunu da kutladığımız bu günde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşerilerimin “Kurtuluş Günü” nü kutluyorum." 

Kibar Köse Artvin tarihi, kültürü, gelenekleri, yöresel lezzetleri, kitap bilgi ve belgelerini İstanbul Artvin Kültür Turizm Evi çatısında toplayarak İstanbul'da bulunan Artvinli hemşerilerinin istifadesine sunuyor.

Artvin kütüphanesindeki eserler eşi benzerine rastlanmayan belge ve dökümanlara sahip bir kitaplık Buraya gelen Artvinliler bu kitaplıktan istifade etme ve bilgilenme olanağına sahip oluyorlar.  

Artvin Mutfakları Atabarı Restoranda

Kültür Evi'nin bir diğer kısmı "Atabarı Restoran"dan oluşuyor. Restoranda yörenin geleneksel lezzetleri olan "Cağ Kebap","Kara Lahana Sarması","Silor","Kuymak",Kalaco","Kaygana", Mısır Ekmeği","Hamsili Ekmek","Turşu Kavurması","Benekli Alabalık" vb. yöre mutfağına özgün lezzetler sunulmakta. Artvin'in kurtuluşunun 101. yıldönümünde yöre mutfağıyla gelen hemşerilerimize hizmet verecek. 

Geçmişin Ayak İzleri Mini Müzede Sergileniyor

Artvin Mini Müzesi'nde günümüzde kullanılmayan pek çok eşya sergileniyor. Bölge halkının asırlardır kullandığı ve yaşam şekillerinin nasıl olduğunu gösterebilen ve belge niteliği de taşıyan mini müze ziyaretçileri şaşırtıyor nitelikte Mini Müze'de  bulunan eski eşyalar, araç ve gereçleri burada toplanması ile oluşturuldu. Kaybolmaya yüz tutmuş eşyalar, araç, gereç, alet, edevat gibi eşyaların burada sergilenerek unutturulmaması ve gelecek nesillere geçmişteki yaşamla ilgili bilgi kaynağı olması amaç edilerek sergileniyor. Müze kutlama günlerinde ve diğer zamanlarda her gün saat 10.00’dan 18.00’e kadar ücretsiz gezilebiliyor. 

Doğal ve yöresel ürünler gerçek lezzetleriyle satışta

Artvin'in doğal ve yöresel ürünleri olan Dut Pestili, Bal Çeşitleri, Köme, Kuru Fasulye, Ceviziçi. Yusufeli Pirinci, Yöreye özgün Yusufeli Butko Siyah Zeytin, Hopa Çayı, Kahvaltılık çeşitleri, Çam Sakızı, Doğal Köy Tereyağı, Göğermiş Peynir, Gorcolo Peyniri, Doğal Kestane Balı vb.pek çok çeşit Artvinlilerin damak tatlarına hitap etmeye devam ediyor.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1