ARTVİNLİ SİYASETÇİLER Filiz Akyüz “Muhasebeci, Milletvekili Adayı”

ARTVİNLİ SİYASETÇİLER Filiz Akyüz “Muhasebeci, Milletvekili Adayı”

Bu haber 27448 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Muhasebeci Filiz Akyüz 1965 yılında dünyaya geldi. . Tahsilini ilk, orta ve liseyi Artvin’de Okudu.

Filiz Akyüz, 1965 yılında Artvin'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Artvin'de tamamlayan Akyüz, aktif siyasete İYİ Parti'nin kurulmasıyla başlayan Filiz Akyüz, evli ve 2 çocuk annesidir. Filiz Akyüz mesleği muhasebeciliktir. 

Akyüz İlk orta ve lise eğitimini Artvin' de tamamladı. Farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalıştı.Evli ve iki çocuk annesiyim. Aktif siyaset hayatına İyi parti de başladı, İYİ Partinin kurulmasının ardından “Kurucu Başkan” sıfatıyla “İl Başkanlığı” görevinde bulundu. 

Akyüz, Artvin Yerel Tohum Derneği Başkanı olarak görevde bulundu. Artvin tarımına önem veren Filiz Akyüz; “Tohumlarımızın atası buğdaydır. Döl buğdayı, güz buğdayıdır. Güzün ekilir, Kasım'ın 15'inden sonra ekimi başlar. Hasat havanın durumuna göre, Temmuz sonunu geçmez. Döl buğday Artvin'e ait çok eski bir buğdaydır. 1945 yıllara dayanan belgeleri bulduk. Bunun para niyetine köyün imamlarına, öğretmenlerine, çobanlarına verildiğine dair belgelerimiz var. Bunu Artvin'e bir değer olarak kazandıralım coğrafi işarete başvurduk. Artvin buğdayını resmileştirmiş olacağız. Açıklamasında bulunmuştu.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1